Brașov • Bran • Râșnov • Sinaia • Munții Bucegi - SICRO TRAVEL

Brașov • Bran • Râșnov • Sinaia • Munții Bucegi

2 zile 1 noapte
TYPOLOGIES

Preț

DIFFICULTY

Medium

MIN. AGE

3 Years

PREȚ REDUS

65 55

Brașov

Brașovul este înconjurat din trei părți de munți, a constituit un loc perfect pentru construirea unei cetăți. Astfel, orasul vechi înființat de Cavalerii Teutoni în 1211 este unul din puținele orașe din Evul Mediu care s-a conservat atât de bine în negura vremurilor.

Brașov (germană: Kronstadt, maghiara: Brasso) între 8 septembrie 1950 și 24 decembrie 1960 s-a numit Orașul Stalin, dupa Iosif Stalin, și a fost capitala Regiunii Stalin.

Castelul Bran

Castelul Bran – Unul dintre cele mai impunătoare monumente istorice ale României se află în Pasul Bran-Rucăr.

Construit pe o stâncă, Castelul adăposteşte în prezent muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele patru etaje ale sale. Şi deşi turiştii străini vin anual în căutarea legendei Contelui Dracula, iar ghidul accentuează latura mitică a acestuia, istoria Castelul Bran îi fascinează deopotrivă.

Prima atestare documentară a Castelului Bran este reprezentată de un act emis la 19 noiembrie 1377 ce către regele Ungariei, Ludovic I de Anjou. Prin acest document, braşovenii primeau privilegiul de a construi o cetate de piatră la Bran.

La sfârşitul secolului al XV-lea, fortificaţia  trece sub conducerea voievodatului Transilvaniei în timpul domniei lui Iancu de Hunedoara. Legătura lui Vlad Ţepeş cu Branul a fost consemnată tot în această perioadă. Mai precis, Iancu de Hunedoara l-a însărcinat după pierderea tronului pe domnul Ţării Româneşti cu apărarea trecătorii spre Transilvania, trecătoare străjuită de cetate

Cetatea Râșnov

Prima mențiune a cetății dateaza din anul 1335,  iar în Evul Mediu și în Epoca modernă se numară printre cele 12 sate ce formau districtul Brașov.   Pentru a se apara împotriva invaziilor străinilor și împotriva încălcărilor nobililor feudali, locuitorii Râșnovului au ridicat pe vârful unui deal din apropiere această cetate de refugiu și apărare.

Castelul Peleș

Castelul Peleș din Sinaia, reședința de vară a regilor României, a fost construit la dorința regelui Carol I al României (1866 – 1914), după planurile arhitecților Johannes Schultz și Karel Liman, și a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Berhard Ludwig din Viena.

Castelul Peleș poate fi considerat cel mai important edificiu de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea.

Servicii incluse

Transport tur-retur

Cazare 1 noapte

Asigurare Medicală

Ghid

Autocar

Locurile în transport se vor repartiza conform ordinii rezervării excursiei.

Cazare

1 noapte de cazare la Hotel / Pensiune 3*** camere: duble, triple, cvadruple, apartamente

Asigurare Medicală

Asigurarea medicală vă garantează accesul gratuit la servicii de sănătate în caz de accident, îmbolnăvire sau alte situaţii ce vă pot afecta sănătatea.

Ghid

Ghidul nostru vă va însoți pe tot parcursul excursiei, și vă va arată cele mai frumoase obiective turistice.

Nu se include

Cetatea Râșnov | 12 ron/ adulți, 10 ron / studenți, elevi

Castelul Bran | 40 ron/ adulți, 25 ron/ studenți, 10 ron / elevi

 Urcare în munții Bucegi | 55 RON

Itinerar

Program

Ziua 1 - Pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

22:00 pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Ziua 2 - Excursie

✔️Brașov
✔️ Cetatea Râșnov
✔️ Castelul Bran

Ziua 3 - Excursie

✔️ Castelul Peleș
✔️ Urcare în Munții Bucegi

Ziua 4 - Sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

05:00 sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)


Completează

Formularul


Comandă un apel

Te sunăm NOI
Urmărește-ne pe Instagram