Sighișoara • Sibiu • Cetatea Rupea și Făgăraș - SICRO TRAVEL

Sighișoara • Sibiu • Cetatea Rupea și Făgăraș

2 zile / 3 nopți
TYPOLOGIES

Preț

DIFFICULTY

Medium

MIN. AGE

3 Years

PREȚ REDUS

75 60

Cetatea Medievală Sighișoara

Daca vrei sa te intorci in secolul 15 si sa descoperi o arhitectura medievala impresionanta, nu ai nevoie de o masina a timpului si nici de un complot al universului in aceasta directie.  Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te deplasezi putin, pana in Sighisoara, cea mai veche cetate medievala care este locuita in Europa si unul dintre cele mai frumoase orase ale continentului.

Istoria orasului incepe in 1367, atunci cand localitatea este declarata oras. Pe atunci, localitatea era aparata de o cetate extrem de puternica cu 14 turnuri si 4 bastioane.

Vlad Tepes este cel care a transformat cetatea intr-un loc foarte cunoscut pe harta, nascandu-se aici in 1431. Voievodul Valahiei si cel care avea sa inspire crearea unuia dintre cele mai faimoase personaje din lume, Dracula, Vlad Tepes a ajuns sa reprezinte intreaga Romanie.

Desi are doar 28.000 de locuitori si este intins pe o suprafata relativ mica, Sighisoara isi intampina turistii cu o multime de obiective turistice, care mai de care mai interesante. Pe lista celor care trebuie sa fie vizitate neaparat se numara:

  • Scara scolarilor.
  • Centrul Medieval.
  • Turnul cu ceas.
  • Numeroasele biserici.

Sighisoara este un adevarat paradis pentru fotografi, care pot sa capteze imagini deosebite, atat din inima cetatii, cat si din punctele panoramice. Pe langa obiectivele amintite exista o multime de alte cladiri cu o istorie foarte bine conturata si cu povesti impresionante. Pana la urma, Sighisoara este un oras care spune o multime de povesti.

Sibiu

Sibiu a marcat un record european atunci cand a fost numit Capitala Europeana a Culturii in anul 2007 alaturi de Luxemburg. Fiind primul oras din sud-estul Europei care a fost onorat cu acest titlu, Sibiu s-a bucurat la momentul respectiv de un impact impresionant la nivel european. Turistii straini au inceput sa prezinte un interes deosebit fata de oraselul din inima Transilvaniei si au vizitat inca de atunci din ce in ce mai des si intr-un numar din ce in ce mai mare Sibiul. Sibiu este recunoscut la nivel national si international datorita atmosferei linistite a orasului, cladirilor superbe ce s-au pastrat din vremurile apuse si ospitalierii localnicilor.

Cu un parcurs istoric bogat in evenimente, diferite comunitati si traditii impletite ale acestora, Sibiul atrage in principal turistii pasionati de istorie, de cultura si de arhitectura.

Sibiu a fost colonizat de catre sasi in secolul al XII-lea, iar acest eveniment istoric a marcat pentru totdeauna soarta culturala si politica a acestei asezari. Din punct de vedere cultural, Sibiul reuseste sa impresioneze prin atentia si grija pe care o acorda conservarii traditiilor, monumentelor si cladirilor. Tot aici, merita mentionat faptul ca aceasta fuziune intre cele doua culturi s-a extins in toate ramurile culturale si artistice

  • Turnul sfatului.  
  • Muzeul Brukenthal.  
  • Biserica Evanghelica. 
  • Muzeul Astra.  
  • Podul Minciunilor.  

Cetatea Medievală Rupea

Pe vremea dacilor, pe varful unei stanci de bazalt, se afla o cetate care se spune ca purta numele de “Ramidava“. In veacul al XIV-lea, sasii au gasit cetatea in ruina (in urma navalirilor popoarelor migratoare) si au construit pe ruinele acesteia, in mai multe etape, o cetate taraneasca dandu-i aceeasi denumire pe care o foloseau localnicii: “Reps” (mult mai tarziu ungurii au numit-o “Cohalom”, adica “gramada de piatra”).

Cetatea Rupea are forma unei spirale ascendente. Sistemul de fortificare consta in trei incinte: Cetatea de Sus (construita inainte de colonizarea germana), Cetatea de Mijloc (ridicata in secolul al XV-lea) si Cetatea de Jos.

La sfarsitul aceluiasi secol, sasii s-au refugiat in cetate, insa nu au folosit-o pentru a se apara, predand fara lupta cetatea armatelor habsburgice. In 1790, o furtuna puternica a distrus acoperisul cetatii, iar de atunci cetatea a fost lasata in parasire.

Cetatea a fost construita cu incepere din anul 1324, in perioada rascoalei sasilor impotriva regelui Ungariei, Carol Robert de Anjou. Ulterior, locuitorii au mai adaugat constructiei initiale trei turnuri de aparare si doua curti interioare, folosite ca adapost. In prima curte, veti gasi o fantana adanca de 59 metri, a carei apa nu a secat pana astazi. In schimb, cetatea a fost parasita inca din 1643, cand un incendiu devastator a transformat-o in ruine.

Cetatea Făgărașului

Cetatea Făgăraş are o istorie de peste 600 de ani şi a fost locul balurilor organizate de doamna Stanca, cetate de apărare, dar şi închisoare. Acum este muzeu şi merită vizitată. Este unul dintre cele mai frumoase castele din lume, potrivit jurnalistilor de la Hopper.
Cetatea are 66 de încăperi, întinse pe cinci niveluri. Turiştii pot admira arhitectura cetăţii, dar pot vedea şi temutele obiecte sau camerele de tortură.
Cetatea Făgărașului nu a fost cucerită niciodată! Zadarnic au încercat tătarii și otomanii să o ia cu asalt, dar nu au reușit. De-a lungul sutelor de ani, Cetatea Făgăraș a devenit o cetatea militară de apărare în secolul al XV-lea, un adăpost pentru familia lui Mihai Viteazul și tezaurul domnesc, un cadou oferit de Mihai Viteazul către soția sa Doamna Stanca, capitală a principatului Transilvania în secolul al XVII-lea, cazarmă și închisoare militară în perioada Imperiului Habsburgic, reședință episcopală în anul 1721, o ruină în anul 1903 atunci când Nicolae Iorga a vizitat-o, închisoare în perioada regimului comunist între anii 1948 – 1960. După ce a trecut prin lucrări de rastaurare și conservare, Cetatea Făgărașului reprezintă în zilele noastre cea mai importantă atracție turistică din zona Transilvaniei. În prezent, cetatea adăpostește Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”, precum și Biblioteca Municipală.

Servicii incluse

Transport tur-retur

Cazare 1 noapte

Asigurare Medicală

Ghid

Autocar

Locurile în transport se vor repartiza conform ordinii rezervării excursiei.

Cazare

1 noapte de cazare la Hotel / Pensiune 3*** camere: duble, triple, cvadruple, apartamente

Asigurare Medicală

Asigurarea medicală vă garantează accesul gratuit la servicii de sănătate în caz de accident, îmbolnăvire sau alte situaţii ce vă pot afecta sănătatea.

Ghid

Ghidul nostru vă va însoți pe tot parcursul excursiei, și vă va arată cele mai frumoase obiective turistice.

Nu se include

Cetatea Rupea | 8 RON /adulţi și 4 RON /copii

Cetatea Făgărașului | 15 RON /adulți, 7 RON /studenți, elevi, pensionari

Turnul cu ceas din Sighișoara | 14 RON (acest obiectiv este opțional)

Turnul Sfatului | 2 RON   (acest obiectiv este opțional)

Itinerar

Program

Ziua 1 - Pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

21:00 pornire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

Ziua 2

✔️ Sibiu
✔️ Podul Minciunilor
✔️ Piața Mare Sibiu
✔️Piața Mică Sibiu
✔️Turnul Sfatului
✔️Biserica Evanghelică
✔️ Catedrala Sfânta Treime din Sibiu
✔️Pasajul Scărilor

Ziua 3

✔️ Cetatea Medievală Sighișoara
✔️Piața Cetății
✔️Turnul Fierarilor, Croitorilor, Cizmarilor, Măcelarilor
✔️Biserica Mănăstirii Dominicane | 1298
✔️Primăria Sighișoarei
✔️Scara acoperită a școlarilor
✔️Turnul cu ceas
✔️Biserica din Deal
✔️Școala din Deal✔️ Cetatea Medievală Rupea
✔️ Cetatea Făgărașului

Ziua 4 - Sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)

05:00 sosire, bd. Iuri Gagarin 3 (Scuarul Gării Feroviare)


Completează

Formularul


Comandă un apel

Te sunăm NOI
Urmărește-ne pe Instagram