Prima oara cu cortul? Iata o lista cu cele necesare pentru o experienta de repetat - SICRO TRAVEL

Prima oara cu cortul? Iata o lista cu cele necesare pentru o experienta de repetat

admin

14 mai 2019

Niciun comentariu

Avantajele ieșirilor pe munte cu cortul sunt bine știute: dormim bine, ne deconectăm de tehnologie, ne rupem de ritmul cotidian și ne umplem de energie. Cu toate acestea, pentru o experiență plăcută și de repetat trebuie să știm ce punem în bagaj, absolut necesar pentru marea noastră aventură în natură:

Prima oară cu cortul? Lucruri indispensabile:

 • Cortul. Recunoaștem, este una dintre cele mai bune invenții ale lumii, și știm, doar iubitorii de natură ne înteleg perfect. Dacă nu vă puteți lipsi de beneficiile lumii moderne, luați în considerare să nu experimentați o noapte în mijlocul pădurii. Însă, dacă tânjiți după nopți cu cerul înstelat trebuie să țineți cont de câteva aspecte atunci când alegeți corturi de calitate. Unde îl veți folosi? La mare, pe munte sau în grădina. Care este rezistența lui la ploaie, vânt, ce greutate și câte persoane încap în el? Acestea ar cam fi întrebarile care sa vă ghideze pentru o alegere bună.
 • Sacul de dormit. Chiar de mergeți în Deltă, pe litoral și credeți că, la cele 35 de grade Celsius, vă veți sufoca, vă asigurăm că nopțile și diminețile sunt tare răcoroase. Ca să nu faceți mai multe investiții puteți achizișiona un sac de dormitpentru 3 sezoane.
 • Izopren. Foarte important, ieftin, dar eficace pentru că are rol de barieră termică între corp și sol. Este, de asemenea, foarte ușor, așa că nu va atârna prea greu în rucsac.
 • Folie ploaie cort. Nu uitați să cumparați și o folie ca să vă feriți de ploaie. Nu strică să o aveți la voi, nu se știe niciodată, vremea la munte este schimbătoare!
 • Rucsac. Un alt aspect de care trebuie să țineți cont este: rucsacul. Modelul nu contează și nici culoarea, important e să fie destul de încăpător, confortabil la purtat și cu multe buzunare pentru a depozita diverse.
 • Lanterna frontală (utile și: cea de mână sau o sursă de lumină de agățat în cort). Da, da aceea care se poartă pe cap. Veți avea nevoie de lumină, dar și de mâini libere pentru a instala cortul, a pregăti masa, ș.a.m.d.
 • Haine de schimb. Vremea la munte este înșelătoare, acum poate fi soare, iar 2 minute mai târziu să plouă torențial. Și cum nu o să aveți cum să vă uscați hainele, luați un rând de schimb. Marile magazine comercializează astfel de haine, special concepute pentru a vă ține de cald/ răcoare pe munte.
 • Baterii de rezervă pentru lanternă.
 • Cuțit de vânătoare. Vă veți ajuta cu el la diverse treburi (tăiat o conservă, tăiat o sfoară, subțiat o bucată de lemn)
 • Vesela din plastic sau inox și vase pentru gătit, dacă vă gândiți să stați câteva zile pe munte.
 • Brichete, chibrite pentru a aprinde focul și o butelie mica, de voiaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *