exclusiv

Delta Dunării

Tulcea
3 zile / 2 Nopți
* achitare se face exclusiv in lei după cursul comercial MAIB
Detalii tur
Ce este inclus
Itinerar
Galerie
Perioade
Recenzii
Documente

Excursie la Delta Dunării

Vizitează acest colț de natură sălbatică și fermecătoare, unde singurele urme lăsate de civilizație sunt bărcile care trec din când în când prin labirintul de canale. Delta Dunării face parte din lista celor mai frumoase locuri de vizitat în România. Este cea mai bine conservată deltă din Europa alături de alte rezervații naturale din România, și este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Dacă nu ai fost niciodată în Delta Dunării, îți recomandăm să o incluzi negreșit în planurile tale de vacanță. Vei avea parte de o experiență inedită, de amintiri minunate și de o evadare într-o lume fascinantă. Este rezervația naturală protejată care te înconjoară cu vegetație și cu numeroase specii de animale și păsări rare.

Faleza din Tulcea

Situată pe malurile Dunării, Faleza din Tulcea este vizitată în fiecare moment de o sumedenie de turiști, ajunși în aceste locuri atât pentru a descoperi imaginea întregului oraș, cât și pentru a călători către deja vestită Delta Dunării. Acest loc le oferă turiștilor niste priveliști minunate, fiind un veritabil loc de promenadă și reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice ale orașului.

Centrul Muzeal Ecoturistic "Delta Dunării"

Situat în apropierea falezei orașului, Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării formează, alături de alte două muzee, moscheea musulmană și alte clădiri de patrimoniu aflate în vecinătatea sa, centrul cultural al orașului Tulcea. Centrul cuprinde o expoziție permanentă, ce prezintă în principal elemente caracteristice patrimoniului natural existent în Rezervația Biosferei Delta Dunării, un acvariu public și diverse expoziții temporare. Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării este un loc preferat de localnici și turiști pentru recreere și socializare, atât datorită activităților pe care le desfășoară cât și pentru facilitățile create vizitatorilor

Cetatea medievală Enisala

Cetatea Enisala, Yeni-Sale sau Heracleea cum i s-a mai spus de-a lungul timpului, este o atracție turistică deosebită din centrul Dobrogei. Ruinele fortăreței medievale Enisala se află pe un deal calcaros, denumit și Dealul Gras, care domină zona lacurilor Razim și Babadag, la aproximativ 2 km de localitatea Enisala. Peisajele care ni se dezvăluie la poalele ruinelor cetății sunt spectaculoase, astfel că, de sus, putem admira dealurile de pe cuprinsul rezervației Enisala, dar și lacurile Razim și Babadag, iar la apus ni se oferă o perspectivă de poveste.

Manastirea Cocoș

Legendele Mănăstirii Cocos spun că din dealurile respective se auzeau cu regularitate sunete de cocos. În vreme ce treceau prin zonă, în drumul lor către Muntele Athos, trei călugări, încântaţi de frumuseţile locului, au cumpărat terenul de la o localnică din zonă şi au ridicat un lăcaş de cult de o frumuseţe copleşitoare. Este o obște de călugări cu două hramuri: ,,Pogorârea Sfântului Duh’’ – biserica mare și ,,Sfântul Ierarh Nicolae’’- paraclisul. Marea atracție creștină a acestui pitoresc așezământ monahal este constituită din moaștele sfinților mucenici de la Niculitel: Zoticos, Attalos, Kamasis și Philippos.

 Bazilica de la Niculițel

Bazilica de la Niculițel este unul dintre cele mai importante monumente paleocreștine din Europa. Descoperită în anul 1971, cripta martirică de secolul IV este foarte frumos pusă în valoare, într-o clădire modernă, cu o pasarelă din sticlă și vitralii care îi înfățișează pe cei 4 martiri înhumați la Niculițel. Este originală și este păstrată așa cum a fost construită la începutul sec. IV. Nu a fost profanată sau deschisă până în momentul descoperirii ei, ceea ce nu s-a întâmplat în multe alte locuri în care s-au găsit bazilici paleocreștine și unde mormintele au fost profanate. La Niculițel nu s-a întâmplat acest lucru, deoarece, în momentul în care s-a construit bazilica peste mormintele martirilor creștini nu s-a lăsat cale de acces spre acestea și s-au păstrat sub altar, total îngropate în pământ.

Mai multe Mai puțin

Ce este inclus

Transport confortabil tur-retur
2 nopți de cazare Hotel 3 *
Mic dejun
Ghid

Cheltuieli suplimentare

Asigurare medicală

Taxele de intrare la obiective turistice

Program

Pornire din Chișinău
Arrow
  • Joi seara, 23:00 din fața Gării Feroviare
Ziua 1
Arrow
  • Tulcea
  • Plimbare cu Barca pe canalele Dunării
Ziua 2
Arrow
  • Relaxare la piscină
  • opțional plimbare cu barca în Deltă
Ziua 3
Arrow
  • Cetatea Enisala
  • Bazilica Paleocrestina de la Niculitel
  • Mănăstirea Cocoș
  • Galați
Sosire în Chișinău
Arrow
  • duminică seara târziu, aproximativ 23:00 la Gara Feroviară

Itinerar

Perioade

Recenzii

Tururi RECOMANDATE

Cazanele Dunării • Drobeta Turnu Severin • Tg. Jiu (Brâncuși) • Craiova exclusiv
Excursie la Istanbul exclusiv

Istanbul

Excursie la Istanbul

De la 175 € 250 € / 1 pers

More
Excursie București + Therme preț redus

Bucuresti

Excursie București + Therme

109 € 129 € / 1 pers

More
Transalpina • Alba Iulia • Hunedoara • Cârța exclusiv

Alba Iulia

Transalpina • Alba Iulia • Hunedoara • Cârța

125 € 145 € / 1 pers

More
Timișoara și Oradea exclusiv

Oradea

Timișoara și Oradea

175 € 199 € / 1 pers

More
Excursie în Țara Maramureșului: Mocănița + Cascada Cailor preț redus