Excursie la Saharna și Țâpova

Saharna
1 zile / 0 Nopți
* achitare se face exclusiv in lei după cursul comercial MAIB
Detalii tur
Ce este inclus
Itinerar
Galerie
Perioade
Recenzii
Documente

Saharna și Țâpova sunt două dintre cele mai pitorești și captivante destinații turistice din Republica Moldova, oferind o privire fascinantă în natura spectaculoasă și în patrimoniul cultural și religios al acestei țări. Fiecare dintre aceste locuri ascunde comori naturale și istorice remarcabile, oferind vizitatorilor o experiență unică.

 Saharna 
Situată în nordul Republicii Moldova, Saharna este renumită pentru frumusețea sa naturală impresionantă și pentru complexul său de cascade. Principala atracție a acestui loc este Cascada Saharna, care se desfășoară într-o serie de trepte spectaculoase, creând un peisaj învăluit în magie. Această cascadă oferă numeroase oportunități pentru fotografii memorabile și reprezintă un loc de relaxare și meditație pentru turiști.

Pe lângă cascade, în Saharna se află și o mănăstire cu același nume, care datează din secolul al XVII-lea. Mănăstirea Saharna este un important centru religios și istoric al Moldovei, atrăgând pelerini din toată țara.

Țâpova 
Situată în sud-vestul Republicii Moldova, Tipova este celebră pentru peisajul său carstic spectaculos și pentru complexul său monastic. Cel mai notabil aspect al acestui loc este canionul Tipova, sculptat în rocă de-a lungul râului Nistru. Pe parcursul canionului, vizitatorii pot admira numeroase grotării și peșteri, dintre care cele mai cunoscute sunt Peștera Mare și Peștera Mică. Acestea sunt locuri fascinante pentru explorarea naturală și fotografii uimitoare.

De asemenea, în Tipova se află Mănăstirea Tipova, care este una dintre cele mai vechi mănăstiri din Moldova și un important centru religios și istoric. Aceasta este construită într-o peșteră și oferă o privire în patrimoniul spiritual al țării.

Atât Saharna, cât și Tipova, sunt destinații ideale pentru cei care doresc să experimenteze frumusețea naturală și bogăția culturală și religioasă a Republicii Moldova. Aceste locuri sunt potrivite pentru turiștii de toate vârstele și interesele, oferind oportunități de explorare, relaxare și reflectare. Cu peisaje impresionante și istorie bogată, aceste două destinații turistice trebuie să fie pe lista oricărui călător care vizitează Moldova.

Mai multe Mai puțin

Ce este inclus

Cheltuieli suplimentare

Program

Perioade

Recenzii