zile
ore
minute
06 octombrie
cel mai popular

Transfăgărășan • Bâlea lac • Sighișoara • Cetatea Rupea • Sibiu

Sibiu
2 zile / 1 Nopți
06 octombrie 2023 21:00 - 09 octombrie 2023 05:00
* achitare se face exclusiv in lei după cursul comercial MAIB
Detalii tur
Ce este inclus
Itinerar
Galerie
Perioade
Recenzii
Documente

Transfăgărășan, cel mai spectaculos drum din România!

“Drumul printre nori”, așa cum mai este denumit traseul, te va face să te rupi de pământ, să treci printre nori, să trăiești emoții de neuitat pe curbele sale și să îți pierzi cuvintele – îți vor rămâne doar impresiile de nedescris! Ah da, cel mai probabil iți vei epuiza memoria din telefon pentru ca vei face multe poze. Atenție, urșii sunt la ei acasă aici, așa ca nu pleca prea departe de ghid! Vei vedea mai multe cascade și vei traversa mai multe tuneluri  pe Transfăgărășan, vei trece și prin rezervația naturală Golful Alpin al Munților Făgăraș, pe lângă lacul glaciar Bâlea și apoi vei avea o coborâre abruptă în serpentine uluitoare.

Cascada Bâlea ⇒ Denumită și Urlătoarea Bâlei, este una dintre cele mai frumoase și cele mai înalte cascade în trepte din România, cu o cădere de 60 m. Pe parcursul rutei către cascadă, privirile ne sunt încântate cu peisaje minunate oferite de vegetația din zonă, dar și de fauna specifică.

Cascada Capra ⇒ Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din țară, cunoscută și sub denumirea de Cascada Iezerului, fiind a doua ca dimensiune după Cascada Bâlea. Având un debit foarte mare, cascada aproape niciodată nu îngheață iarna, fiind un obiectiv de neratat.

Bâlea Lac ⇒ Este cel mai popular obiectiv turistic de pe Transfăgărășan. Lacul Bâlea este un lac glaciar cu peste 11 metri adâncime, iar spațiul ce îl înconjoară a fost declarat rezervație științifică. Situat la o altitudine de 2034m, a fost declarat un monument al naturii, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase și mari lacuri glaciare ale României. Lângă lac există un punct de observație de unde turiștii pot admira grandoarea Transfăgărășanului, spre Sibiu.

Barajul Vidraru ⇒ Este construcţia colos a întregului sistem al hidrocentralei, având înălţimea de 166,6 metri, iar lungimea de coronament — de 306 metri. La momentul finalizării, barajul Vidraru era pe locul 5 în Europa şi pe locul 9 în lume. Puţini ştiu, dar barajul Vidraru a fost proiectat să reziste pe o perioadă de minim 100 de ani, fiind preconizat să reziste şi cutremurelor mari.

Cetatea Medievală Rupea ⇒ una dintre cele mai vechi fortificații din Romania, Cetatea Rupea este un obiectiv turistic care se află pe lista multor turiști dornici să descopere istoria medievală. Turnul Porții, Turnul Slujitorilor sau Turnul Slăninii sunt doar câteva din construcțiile importante care  dau personalitate locului, iar pentru o panoramă remarcabilă, urcă spre Căsuța din vârf.

Sighișoara – cel mai colorat oraș din România ⇒ este un oraș mic dar poate fascina orice turist iubitor de vechi și de istorie mai ales datorită legendei legată de Dracula. Clădirile au o frumusețe aparte, culorile pastelate rămase relativ neschimbate încă de la construcția lor, atrag privirile vizitatorilor prin arhitectură și diversitate. În trecut în Piața Cetății se făcea comerț iar în zilele noastre este un loc perfect pentru promenade și relaxare. În drumul spre Turnul cu Ceas, putem observă pe partea dreapta “Casa cu cerb” și “Casa Vlad Dracul”. Urcând pe Strada Școlii putem vizită nenumărate magazine cu suveniruri care ne vor aminti și acasă despre “Perla Medievală a României”.

Sibiu ⇒ este numai bun pentru a-ți petrece o seară liniștită fiind cazat in preajma Centrului Vechi, chiar te simți în siguranță aici, pentru ca de undeva de sus cineva stă mereu cu ochii pe tine! Dar cine să  fie? Privește în sus și vei vedea acoperișurile care te privesc tăcute. Străduţe pietruite, pasaje înguste, biserici uitate de timp, turnuri şi ziduri de apărare, toate teaşteaptă să le descoperi în centrul istoric al Sibiului. Dintre toate atracțiile se disting de departe Piaţa Mare, Piaţa Mică şi Piaţa Huet. O să-ți spunem aici istorii adevărate, dar și minciuni, altfel nu se poate când treci peste Podul Minciunilor!

Mănăstirea Curtea de Argeș ⇒ Balada ”Monastirea Argeșului” spune că meșterul Manole și-a zidit în această construcție propria soție. Modul inexplicabil în care tot ce era construit în timpul zilei se dărâma peste noapte l-a făcut pe Manole să își pună sufletul în această fortificație. Manole a visat că dacă-și va sacrifica soția, construcția va rezista. Începând cu acea noapte, construcția nu a mai dispărut, jertfa ridicând blestemul ce se apunea asupra șantierului.

Mai multe Mai puțin

Ce este inclus

Transport

Autocar confortabil tur-retur, cu 1 etaj, dotat cu aer condiționat și internet wi-fi. 

Hotel

Oferim 1 noapte de cazare la hotel 3 stele în centrul orașului Sibiu 

Mic dejun

Oferim un dejun inclus la hotel în ziua de duminică, astfel încât veți economisi timp și bani, veți avea confort imediat după trezire, calitate garantată a mâncării, un start de zi fără stres. 

Ghid

Un ghid de turism poate este cheia pentru a face dintr-o excursie o experiență valoroasă, sigură și plină de amintiri de neuitat.

Emotii

Cheltuieli suplimentare

Asigurare medicală

se achită suplimentar 50 lei / 1 persoană

Biletele de intrare la obiective turistice

 • Часовая башня в Сигишоаре | 16 RON взрослые / 4 RON дети (по желанию)
 • Крепость Рупеа 12 RON

Program

Pornire din Chișinău
Arrow
 • plecare, vineri la 21:00, de la Gara Feroviară
Ziua 1
Arrow
 • Cetatea Medievală Rupea
 • Oraș cetate medieval Sighișoara
 • Sibiu
Ziua 2
Arrow
 • Cascada Bâlea
 • Bâlea lac ( 2034 m altitudine )
 • Barajul Vidraru
 • Mănăstirea Curtea de Argeș
Sosire în Chișinău
Arrow
 • sosire, luni dimineața devreme +- 05:00, la Gara Feroviară

Itinerar

Perioade

Icon
06 octombrie 2023 - 09 octombrie 2023
Icon
13 octombrie 2023 - 16 octombrie 2023
Icon
20 octombrie 2023 - 23 octombrie 2023
Icon
27 octombrie 2023 - 30 octombrie 2023

Recenzii

Tururi RECOMANDATE

Transalpina • Alba Iulia • Hunedoara • Cârța exclusiv

Alba Iulia

Transalpina • Alba Iulia • Hunedoara • Cârța

125 € 145 € / 1 pers

More
Excursie în Țara Maramureșului: Mocănița + Cascada Cailor preț redus