Drumul Transfăgărășan - Nebunia lui Ceaușescu - SICRO TRAVEL

Drumul Transfăgărășan - Nebunia lui Ceaușescu

admin

17 iulie 2019

Niciun comentariu

Potrivit site-ului www.turismo.it, Drumul Transfăgărășan este ”strada più bella del mondo è in Romania”, adică cea mai frumoasă stradă din lume se află în Romania. Numit adesea „Follia di Ceausescu” – Nebunia lui Ceaușescu’’, drumul de 152 kilometri traversează cei mai înalți munți din România – Munții Făgăraș. Este deschis doar 4 luni pe an și leagă Muntenia de Transilvania. Drumul asfaltat, ajunge la Bâlea Lac, la altitudinea de 2042 de metri, astfel Transfăgărășanul ocupând locul al doilea în topul șoselor alpine din România, după Transalpina din Munții Părâng (2145 de metri).

Jurnaliștii italieni apreciază peisajul montan, asfaltul ajungând prin numeroase rezervații naturale.

Transfăgărășanul străbate Golul Alpin al Munților Făgăraș între Podragu – Suru și Valea Balii, pe lângă lacul glaciar Bâlea, Cascada Bâlea- cea mai înaltă cădere de apă din România și Cabana Bâlea Cascada și comuna Cârțișoara.

Drumul Transfăgărășan sau DN7C – un drum strategic

DN7C  a fost construit în perioada comunistă, la ordinul lui Nicolae Ceaușescu, între anii 1970-1974. Drumul a fost gândit ca fiind unul strategic militar. Acesta putea permitea trupelor române să traverseze Carpații mai ușor, în eventualitatea unei invazii sovietice.

Drumul pornește din comuna Bascov, lângă Pitești. Apoi își continuă serpentinele prin Curtea de Arges. Punctul final este intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara.

Una dintre cele mai înalte zone asfaltate ofera priveliști uluitoare. Transfăgărașanul este un melanj impresionant între zona aridă din nord și văile verzi din sud.

Zona montană înaltă a DN7C este deschisă circulației rutiere, în fiecare an, din 30 iunie până în 1 noiembrie. Zăpada, căderile de pietre și curbele în ac de păr fac acest drum unul dintre cele mai periculoase din Europa.

Șoferii trebuie să știe că există restricții ți în această perioadă. Astfel încât, circulația pe timp de noapte este restricționată între orele 22:00-06:00, deoarece drumul nu este prevăzut cu elemente reflectorizante. Limita de viteza pe acest drum magnific este de 40 de kilometri la oră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *