Excursie la Orheiul Vechi • Casa Muzeu Alexei Donici • Manastirea Curchi

Orheiul Vechi
1 zile / 0 Nopți
* achitare se face exclusiv in lei după cursul comercial MAIB
Detalii tur
Ce este inclus
Itinerar
Galerie
Perioade
Recenzii
Documente

Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”  este o destinație turistică ce îmbină în mod armonios istoria, cultura și frumusețea naturală. O excursie în această regiune te va purta într-o călătorie captivantă prin timp, explorând locuri precum Casa Muzeu Alexei Donici și Mănăstirea Curchi, satele Trebujeni și Butuceni.

 Orheiul Vechi
Orheiul Vechi este un sit arheologic și istoric de o importanță deosebită. Acesta oferă o privire în trecutul Moldovei, cu ruinele cetăților și bisericilor medievale care încă mai pot fi admirate astăzi. Cu peisaje carstice uluitoare, formațiuni stâncoase și peșteri fascinante, Orheiul Vechi este un paradis pentru iubitorii naturii și pasionații de istorie.

 Casa-muzeu „Alexandru Donici”
O oprire deosebită în cadrul excursiei tale ar trebui să fie la Casa-muzeu „Alexandru Donici”. Acest muzeu este dedicat marelui poet și scriitor Alexei Donici, care a trăit în secolul al XIX-lea. Casa sa a fost transformată în muzeu și păstrează atmosfera autentică a epocii. Vei putea admira colecții de manuscrise, documente istorice și obiecte personale ale poetului. Vizita la acest muzeu este o incursiune în lumea literaturii și culturii moldovenești din trecut.

 Mănăstirea Curchi 
Mănăstirea Curchi, situată în apropiere de Orheiul Vechi, este un loc sfânt și spiritual cu o istorie bogată. Fondată în secolul XVIII, mănăstirea impresionează prin arhitectura sa magnifică și biserica principală, cu picturi și fresce deosebit de frumoase. Oricine vizitează Mănăstirea Curchi va simți o atmosferă de liniște și contemplare, perfectă pentru reflectare și meditație.

Muzeul Safari Orhei

Muzeul Safari Orhei este un loc remarcabil care îmbină natura și animalele sălbatice într-o experiență educativă și captivantă. Acest muzeu include 2 săli ( Sala Armelor și Sala Lumânărilor).

Sala Armelor expune o impresionantă colecție de arme, armuri și echipamente militare din diverse perioade istorice, captivând pasionații de istorie militară și tehnologie. Aici, vizitatorii pot exploră evoluția tehnologiei militare și impactul acesteia asupra istoriei umane.

Sala Lumânărilor celebrează arta confecționării lumânărilor, prezentând o varietate de lumânări, de la cele decorative la cele funcționale, realizate manual cu măiestrie și creativitate. Vizitatorii pot înțelege procesul de fabricare a lumânărilor și descoperi diverse tehnici artistice folosite în această artă.

 Această călătorie te va purta în trecutul și în sufletul Moldovei, oferindu-ți amintiri de neuitat și o mai bună înțelegere a istoriei și culturii neamului nostru.

Mai multe Mai puțin

Ce este inclus

Ghid
Biletele de intrare la obiective turistice 


 

Transport confortabil tur-retur

În funcție de numărul de persoane, punem la dispoziția turiștilor atât microbuze  cu o capacitate de 19 locuri, și pentru 20 + persoane, autocare cu o capacitate de 50-55 locuri.


 

Cheltuieli suplimentare

Prânzul

Va putem oferi un pranz traditional la unele dintre pensiunile restaurante din cadrul rezervatiei culturale Orheiul Vechi

Program

Pornire din Chișinău
Arrow
  • ora 08:00 ( de la locația stabilită)
Programul excursiei
Arrow
  • Casa-muzeu „Alexandru Donici”
  • Muzeul Safari Orhei
  • Mănăstirea Curchi
  • satul Butuceni
  • Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”
  • „Muzeul de Arheologie și Antropologie” Orheiul Vechi (opțional)
  • „Muzeul de Etnografie” Orheiul Vechi
Sosire în Chișinău
Arrow
  • ora 18:00

Itinerar

Perioade

Recenzii