Excursie la Orheiul Vechi • Casa Muzeu Alexei Donici • Manastirea Curchi

Orheiul Vechi
1 zile / 0 Nopți
* achitarea se face exclusiv în lei după cursul comercial MAIB
Detalii tur
Ce este inclus
Itinerar
Galerie
Perioade
Recenzii
Documente

Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi” este o comoară turistică care armonizează cu grație istoria, cultura și frumusețea naturală. Descoperă această regiune într-o incitantă călătorie în timp, unde vei explora locuri fascinante precum Orheiul Vechi, Casa Muzeu Alexandru Donici, Mănăstirea Curchi, satele Trebujeni și Butuceni.

Orheiul Vechi → te duce într-o călătorie în inima istoriei și naturii Moldovei. Acest sit arheologic și istoric oferă priveliști uluitoare cu ruine de cetăți și biserici medievale ce pot fi admirate și astăzi. Cu peisaje carstice impresionante, formațiuni stâncoase și peșteri fascinante, Orheiul Vechi este un adevărat paradis pentru iubitorii de natură și pasionații de istorie.

Casa-muzeu „Alexandru Donici” → este o oprire deosebită în călătoria ta. Aici, în muzeul dedicat poetului fabulist Alecu Donici din secolul al XIX-lea, te vei simți ca într-o călătorie în timp. Casa sa a fost transformată într-un muzeu care păstrează atmosfera autentică a vremurilor trecute. Aici vei admira colecții de manuscrise, documente istorice și obiecte personale ale poetului. O vizită la acest muzeu este o incursiune în lumea literaturii și culturii moldovenești din trecut.

Mănăstirea Curchi → situată în apropierea Orheiului Vechi, este un loc sfânt cu o istorie bogată. Fondată în secolul al XVIII-lea, mănăstirea impresionează prin arhitectura sa magnifică și biserica principală, decorată cu picturi și fresce deosebit de frumoase. Oricine o vizitează va simți o atmosferă de liniște și contemplare, perfectă pentru reflectare și meditație.

Muzeul Safari → este un loc remarcabil ce îmbină natura și animalele sălbatice într-o experiență educativă și captivantă. Acest muzeu include două săli: Sala Armelor, unde găsești o impresionantă colecție de arme, armuri și echipamente militare din diverse perioade istorice, captivând pasionații de istorie militară și tehnologie, și Sala Lumânărilor, care celebrează arta confecționării lumânărilor, prezentând o varietate de lumânări, de la cele decorative la cele funcționale, realizate manual cu măiestrie și creativitate. O vizită la acest muzeu îți va dezvălui tainele tehnologiei militare și frumusețea artei lumânărilor.

Această călătorie îți va dezvălui trecutul și sufletul Moldovei, oferindu-ți amintiri de neuitat și o mai profundă înțelegere a istoriei și culturii noastre.

Mai multe Mai puțin

Ce este inclus

Ghid

Însoțitorul de grup turistic din echipa noastră, Sicro Travel, va asigura călătorilor o experiență sigură, plăcută și bine organizată în timpul excursiei lor, oferind informații, ghidare și asistență pentru a le facilita explorarea și descoperirea destinației alese.

Biletele de intrare la obiective turistice 


 

Transport confortabil tur-retur

În funcție de numărul de persoane, punem la dispoziția turiștilor atât microbuze cu o capacitate de 19 locuri, și pentru 20+ persoane, autocare cu o capacitate de 50-55 locuri.


 

Cheltuieli suplimentare

Prânzul

Va putem oferi un pranz traditional la unele dintre pensiunile / restaurantele din cadrul rezervatiei culturale Orheiul Vechi.

Program

Pornire din Chișinău
Arrow
  • ora 08:00 (de la locația stabilită)
Programul excursiei
Arrow
  • Casa-muzeu „Alexandru Donici”
  • Muzeul Safari Orhei
  • Mănăstirea Curchi
  • satul Butuceni
  • Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”
  • „Muzeul de Arheologie și Antropologie” Orheiul Vechi (opțional)
  • „Muzeul de Etnografie” Orheiul Vechi
Sosire în Chișinău
Arrow
  • ora 18:00

Itinerar

Perioade

Recenzii

Tururi RECOMANDATE

Saharna

Excursie la Saharna și Țipova nu este programat

30 € 45 € / 1 pers

More

Soroca

Excursie la Cetatea Soroca și Cosăuți nu este programat

De la 30 € 45 € / 1 pers

More