zile
ore
minute
03 mai
exclusiv

Vacanță de Paști în Maramureș

Vișeul de Sus
3 zile / 2 Nopți
03 mai 2024 21:00 - 06 mai 2024 23:59
* achitarea se face exclusiv în lei după cursul comercial MAIB
Detalii tur
Ce este inclus
Itinerar
Galerie
Perioade
Recenzii
Documente

Vacanță de Paști în Maramureș

Îmbogățiți-vă spiritul și sufletul cu o excursie de două zile în inima Maramureșului, unde tradiția se împletește armonios cu natura și istoria. Porniți într-o călătorie unică cu Mocănița prin peisaje de vis, vizitați Mănăstirea Bârsana și Mănăstirea Săpânța Peri, monumente de o frumusețe spirituală rară, explorați magia naturală a Cascadei Cailor, și cunoașteți istoria profundă la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, încheind cu o notă de culoare și umor la celebrul Cimitir Vesel din Săpânța, unde veți descoperi povești de viață eterne, spuse prin epitafe pline de umor și optimism.

Plimbare cu Mocănița → un tren cu aburi care parcurge o cale ferată îngustă de 760mm în valea Vaser, este ultima cale forestieră funcțională, inițial folosită pentru transportul lemnului. Traseul turistic de aproximativ 21.5 km trece prin peisaje pitorești, incluzând gospodării tradiționale și pajiști, până la stația Paltin, unde turiștii pot savura un prânz cald și se pot bucura de un program artistic cu cântece și dansuri maramureșene, având chiar oportunitatea de a participa la aceste festivități.

Mănăstirea Bârsana → este recunoscută pentru biserica sa ortodoxă din lemn, una dintre cele mai înalte din România cu aproape 57 m, și face parte din patrimoniul mondial, reprezentând o destinație populară pentru turiști și pelerini datorită arhitecturii tradiționale, portului popular, porților sculptate în stil maramureșean, gastronomiei locale și a unui muzeu recent adăugat.

Cascada Cailor → este cea mai mare cascadă din România, aflată la altitudinea de 1300 m, iar căderea de apă are 90 de metri înălțime. Apa care se adună sub forma unui circ glaciar curge peste un abrupt calcaros, numit Podul Cailor, sub forma mai multor trepte. Poți ajunge la Cascada Cailor din mai multe direcții, chiar și pe jos, dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei. Dacă vrei să urci cu telescaunul, chiar din vârful pârtiei poți coborî spre cascadă printr-o potecă și va dura aproximativ jumătate de oră.

Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei → A fost gândit şi iniţiat încă din 1992 de către Ana Blandiana, şi realizat în următorul deceniu împreună cu o echipă de istorici, arhitecţi, constructori şi designeri. Este un loc solemn și istoric, dedicat comemorării victimelor regimului comunist și a rezistenței împotriva acestuia. Acest muzeu memorial impresionant prezintă o colecție de exponate și documente care ilustrează trecutul tragic al țării, oferind vizitatorilor o perspectivă profundă asupra perioadei comuniste din România

Mănăstirea Săpânța Peri → situată în mijlocul Parcului Dendrologic „Livada”, a fost construită în anul 1997 și se remarcă prin impresionanta sa biserică de lemn, cu o înălțime de 75 de metri, ce o plasează în topul celor mai înalte construcții de lemn din Europa. De-asemenea, crucea de vârf, înaltă de 7 metri și acoperită cu aproximativ 4 kilograme de foiță de aur, adaugă o notă de eleganță și solemnitate. Cu toate că mănăstirea este o creație recentă, ea reușește să îmbine elementele caracteristice ale bisericilor maramureșene cu detalii arhitecturale specifice, precum pridvorul cu cinci laturi și un etaj în trei trepte.

Cimitirul Vesel → a devenit un brand al Maramureșului, dar și al României, parte a patrimoniului universal, aducând comunei Săpânța recunoaștere pe plan mondial. Pe lângă crucile sculptate frumos și pictate, mai apar și texte umoristice, care descriu într-un mod cât se poate de amuzant, viață decedatului. În 1935, sculptorul în lemn Stan Ioan Patras a avut ideea înființării unui altfel de cimitir, unic în România și în lume, care să reflecte viața și personalitatea celui decedat într-o prezentare mai veselă. Inițiativa să a avut că efect înființarea Cimitirului Vesel din Săpânța. În total, peste 800 de cruci, lucrate manual, pot fi admirate în Cimitirul Vesel care s-a transformat într-un muzeu în aer liber.

Mai multe Mai puțin

Ce este inclus

Transport tur-retur

În funcție de numărul de persoane, punem la dispoziția turiștilor atât microbuze  cu o capacitate de 19 locuri, și pentru 20 + persoane, autocare cu o capacitate de 50-55 locuri.

2 noapți cazare hotel 3*

Cazarea se face a câte 2 persoane în cameră, la cerere putem oferi și camere triple, sau camere de 4 persoane.

Mic dejun

Oferim 2 mic dejunuri incluse la hotel în ziua de duminică și luni, astfel încât veți economisi timp și bani, veți avea confort imediat după trezire, calitate garantată a mâncării, un start de zi fără stres.

Acces la piscină
Ghid / însoțitor din Chișinău

Însoțitorul de grup turistic din echipa noastră, Sicro Travel, va asigura călătorilor o experiență sigură, plăcută și bine organizată în timpul excursiei lor, oferind informații, ghidare și asistență pentru a le facilita explorarea și descoperirea destinației alese.

1 cină festivă

Cheltuieli suplimentare

Program

Pornire din Chișinău
Arrow
  • Vineri seara, 21:00 din fața Gării Feroviare
Ziua 1
Arrow
  • Plimbare cu Mocănița
  • Moara lui Mecleș
  • Muzeul Țărance Române
Ziua 2
Arrow
  • Mănăstirea Săpânța Peri
  • Cimitirul Vesel
Ziua 3
Arrow
  • Cascada Cailor
  • Mănăstirea Bârsana
Sosire în Chișinău
Arrow
  • Luni seara târziu, aproximativ 23:59 în fața Gării Feroviare

Itinerar

Perioade

Icon
03 mai 2024 - 06 mai 2024

Recenzii