zile
ore
minute
15 martie
preț redus

Excursie în Țara Maramureșului: Mocănița + Cascada Cailor

Maramures
2 zile / 1 Nopți
15 martie 2024 21:00 - 18 martie 2024 05:00
* achitarea se face exclusiv în lei după cursul comercial MAIB
Detalii tur
Ce este inclus
Itinerar
Galerie
Perioade
Recenzii
Documente

Îmbogățiți-vă spiritul și sufletul cu o excursie de două zile în inima Maramureșului, unde tradiția se împletește armonios cu natura și istoria. Porniți într-o călătorie unică cu Mocănița prin peisaje de vis, vizitați Mănăstirea Bârsana și Mănăstirea Săpânța Peri, monumente de o frumusețe spirituală rară, explorați magia naturală a Cascadei Cailor, și cunoașteți istoria profundă la Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, încheind cu o notă de culoare și umor la celebrul Cimitir Vesel din Săpânța, unde veți descoperi povești de viață eterne, spuse prin epitafe pline de umor și optimism.

Plimbare cu Mocănița → un tren cu aburi care parcurge o cale ferată îngustă de 760mm în valea Vaser, este ultima cale forestieră funcțională, inițial folosită pentru transportul lemnului. Traseul turistic de aproximativ 21.5 km trece prin peisaje pitorești, incluzând gospodării tradiționale și pajiști, până la stația Paltin, unde turiștii pot savura un prânz cald și se pot bucura de un program artistic cu cântece și dansuri maramureșene, având chiar oportunitatea de a participa la aceste festivități.

Mănăstirea Bârsana → este recunoscută pentru biserica sa ortodoxă din lemn, una dintre cele mai înalte din România cu aproape 57 m, și face parte din patrimoniul mondial, reprezentând o destinație populară pentru turiști și pelerini datorită arhitecturii tradiționale, portului popular, porților sculptate în stil maramureșean, gastronomiei locale și a unui muzeu recent adăugat.

Cascada Cailor → este cea mai mare cascadă din România, aflată la altitudinea de 1300 m, iar căderea de apă are 90 de metri înălțime. Apa care se adună sub forma unui circ glaciar curge peste un abrupt calcaros, numit Podul Cailor, sub forma mai multor trepte. Poți ajunge la Cascada Cailor din mai multe direcții, chiar și pe jos, dinspre zonele mai înalte ale Munților Rodnei. Dacă vrei să urci cu telescaunul, chiar din vârful pârtiei poți coborî spre cascadă printr-o potecă și va dura aproximativ jumătate de oră.

Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei → A fost gândit şi iniţiat încă din 1992 de către Ana Blandiana, şi realizat în următorul deceniu împreună cu o echipă de istorici, arhitecţi, constructori şi designeri. Este un loc solemn și istoric, dedicat comemorării victimelor regimului comunist și a rezistenței împotriva acestuia. Acest muzeu memorial impresionant prezintă o colecție de exponate și documente care ilustrează trecutul tragic al țării, oferind vizitatorilor o perspectivă profundă asupra perioadei comuniste din România

Mănăstirea Săpânța Peri → situată în mijlocul Parcului Dendrologic „Livada”, a fost construită în anul 1997 și se remarcă prin impresionanta sa biserică de lemn, cu o înălțime de 75 de metri, ce o plasează în topul celor mai înalte construcții de lemn din Europa. De-asemenea, crucea de vârf, înaltă de 7 metri și acoperită cu aproximativ 4 kilograme de foiță de aur, adaugă o notă de eleganță și solemnitate. Cu toate că mănăstirea este o creație recentă, ea reușește să îmbine elementele caracteristice ale bisericilor maramureșene cu detalii arhitecturale specifice, precum pridvorul cu cinci laturi și un etaj în trei trepte.

Cimitirul Vesel → a devenit un brand al Maramureșului, dar și al României, parte a patrimoniului universal, aducând comunei Săpânța recunoaștere pe plan mondial. Pe lângă crucile sculptate frumos și pictate, mai apar și texte umoristice, care descriu într-un mod cât se poate de amuzant, viață decedatului. În 1935, sculptorul în lemn Stan Ioan Patras a avut ideea înființării unui altfel de cimitir, unic în România și în lume, care să reflecte viața și personalitatea celui decedat într-o prezentare mai veselă. Inițiativa să a avut că efect înființarea Cimitirului Vesel din Săpânța. În total, peste 800 de cruci, lucrate manual, pot fi admirate în Cimitirul Vesel care s-a transformat într-un muzeu în aer liber.

Mai multe Mai puțin

Ce este inclus

Transport tur-retur

În funcție de numărul de persoane, punem la dispoziția turiștilor atât microbuze  cu o capacitate de 19 locuri, și pentru 20 + persoane, autocare cu o capacitate de 50-55 locuri.

1 noapte cazare hotel 3*
Cazarea se face a câte 2 persoane în cameră, la cerere putem oferi și camere triple, sau camere de 4 persoane.
Mic dejun

Oferim un dejun inclus la hotel în ziua de duminică, astfel încât veți economisi timp și bani, veți avea confort imediat după trezire, calitate garantată a mâncării, un start de zi fără stres.

Ghid

Însoțitorul de grup turistic din echipa noastră, Sicro Travel, va asigura călătorilor o experiență sigură, plăcută și bine organizată în timpul excursiei lor, oferind informații, ghidare și asistență pentru a le facilita explorarea și descoperirea destinației alese.

Cheltuieli suplimentare

Asigurare medicală

50 lei / 1 persoană

Biletele de intrare la obiective turistice

Cascada Cailor (urcare cu telecabina)
 • Adulți - 40 lei românești 
 • Elevi - 25 lei românești

Plimbare cu Mocănița
 • Adulți - 89 lei românești 
 • Pensionari - 79 lei românești
 • Copii - 60 lei românești

Cimitirul Vesel
 • Adulți - 10 lei românești
 • Copii - 5 lei românești

Program

Pornire din Chișinău
Arrow
 • Vineri seara, 21:00 din fața Gării Feroviare
Ziua 1
Arrow
 • Plimbare cu Mocănița
 • Mănăstirea Bârsana
Ziua 2
Arrow
 • Cascada Cailor
 • Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei
 • Mănăstirea Săpânța Peri
 • Cimitirul Vesel
Sosire în Chișinău
Arrow
 • Luni dimineața devreme, aproximativ 05:00 în fața Gării Feroviare

Itinerar

Perioade

Icon
15 martie 2024 - 18 martie 2024
Icon
12 aprilie 2024 - 15 aprilie 2024
Icon
10 mai 2024 - 13 mai 2024
Icon
14 iunie 2024 - 17 iunie 2024
Icon
05 iulie 2024 - 08 iulie 2024
Icon
09 august 2024 - 12 august 2024
Icon
30 august 2024 - 02 septembrie 2024
Icon
27 septembrie 2024 - 30 septembrie 2024
Icon
18 octombrie 2024 - 21 octombrie 2024
Icon
22 noiembrie 2024 - 25 noiembrie 2024
Icon
20 decembrie 2024 - 23 decembrie 2024

Recenzii

Tururi RECOMANDATE

Putna

Mănăstirile din Bucovina + Putna

95 € 109 € / 1 pers

More
Excursie București + Therme preț redus

Bucuresti

Excursie București + Therme

109 € 129 € / 1 pers

More
Cazanele Dunării • Drobeta Turnu Severin • Tg. Jiu (Brâncuși) • Craiova exclusiv
Lacul Roșu • Cheile Bicazului • Cetatea Neamțului • Iași cel mai popular

Iași

Excursie la Iași + Shopping la Palas Mall

De la 35 € 50 € / 1 pers

More
Timișoara și Oradea exclusiv

Oradea

Timișoara și Oradea

175 € 199 € / 1 pers

More