PREȚ: 36 € = 700 mdl
Iași → este principalul oraș al regiunii Moldova din România. Unul dintre cele mai mari orașe din țară, al doilea cel mai mare centru universitar al țării. Oraș istoric și cultural. Iași este, ca și multe alte orașe din lume, precum Roma, „orașul legendar al celor șapte coline”, și anume Cetățuia, Galata, Copou, Bucium, Șorogari, Repedea și Breazu. Unele dintre aceste coline au biserici remarcabile în vârf. Cunoscut și ca „orașul marilor iubiri”, „orașul noilor începuturi”, „centrul cultural al Moldovei”, „un muzeu în aer liber”, Iașiul este recunoscut din secolul 19 ca centru al spiritului național. Fiecare colț din Iași evocă o personalitate, un eveniment unic, o legendă, o parte dintr-un mit.
Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi → Concepută că un ansamblu mănăstiresc tradiţional, Mănăstirea este până astăzi unul dintre cele mai renumite complexe de artă feudală românească, o capodoperă arhitecturală trecută în legendă şi care nu încetează a uimi vizitatorii din întreagă lume. Faima monumentului o constituie broderia de piatră a zidurilor exterioare, păstrată în formă originală, în cea mai mare parte.
Palatul Culturii → palat al muzeelor. Aici se află Muzeul de Istorie a Moldovei, tot la parter este Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii “Ştefan Procopiu”, la etaj, sunt galeriile de artă europeană şi românească ale Muzeului de Artă, iar Muzeul Etnografic al Moldovei, este situat la primul şi al II-lea etaj.
Catedrala Mitropolitană → Spațiu sfânt pentru rugătorii, închinătorii și nu in ultimul rând pentru pelerinii Sfintei Cuvioase Parascheva. La Catedrala Mitropolitană, ca și la mănăstire, se face slujbă în fiecare zi, deci și moaștele se pot cinsti în orice zi a săptămânii.
Parcul Copou → situat pe dealul omonim, este cel mai vechi din Iași și din Moldova. Zona a fost populară ca loc de promenadă în mod special pentru elita socială a Moldovei încă din a doua jumătate a secolului al XVII-lea. În centrul său se află unele dintre cele mai cunoscute atracții ale Iașului: Teiul lui Eminescu, Obeliscul cu Lei și Muzeul Mihai Eminescu.
Mănăstirea Cetățuia → este o mănăstire ortodoxă de călugări, ctitorită în secolul al XVII-lea. Așezată pe un deal înalt și râpos din partea de sud a Iașului, de unde se poate vedea o frumoasa panoramă a orașului, Mănăstirea Cetățuia domină peisajul prin silueta sa zveltă, străjuită de un turn impozant și împrejmuită cu un zid de piatră măcinat de vreme.
În funcție de numărul de persoane, punem la dispoziția turiștilor atât microbuze cu o capacitate de 19 locuri, și pentru 20+ persoane, autocare cu o capacitate de 50-55 locuri.
Însoțitorul de grup turistic din echipa noastră, Sicro Travel, va asigura călătorilor o experiență sigură, plăcută și bine organizată în timpul excursiei lor, oferind informații, ghidare și asistență pentru a le facilita explorarea și descoperirea destinației alese.