NEWRO

Excursie la Cetatea Tighina

Tighina
1 zile / 0 Nopți
* achitarea se face exclusiv în lei după cursul comercial MAIB
Detalii tur
Ce este inclus
Itinerar
Galerie
Perioade
Recenzii
Documente

Explorează Patrimoniul Republicii Moldova: De la Casa Memorială „Alexei Mateevici” la Magnifica Cetate Tighina

Începeți o călătorie fascinantă prin inima istoriei și culturii moldovenești, descoperind locuri încărcate de spiritualitate și povești ce așteaptă să fie spuse. Fiecare destinație din acest tur va deschide o nouă pagină în cartea bogată a patrimoniului nostru național.

Prima Oprire va fi la Casa Memorială „Alexei Mateevici” din Zaim. Pășește în casa unde a trăit poetul emblematic Alexei Mateevici, autorul versurilor imnului Republicii Moldova. Explorează cele trei săli și camere memoriale care păstrează spiritul și istoria sa. De aici vom merge împreună cu ghidul local la Biserica de lemn din Sălcuța, un monument dedicat memoriei monahului Ioan Zlotea. Acest sanctuar de lemn stă mărturie a credinței și tradiției locuitorilor din zonă, fiind un simbol al spiritualității.

Aflându-ne în această regiune, nu avem cum să nu trecem pe la Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Căușeni, construită în secolele XVII-XVIII la comanda domnitorului moldovean Grigore Callimachi și a mitropolitului Daniel, reprezintă un monument arhitectural unic, semi-îngropat în pământ, conform legilor otomane de atunci.

Continuăm excursia cu o vizită la Mănăstirea „Marta și Maria”, situată aproape de satul Hagimus. Este un centru de pelerinaj și reflecție, unde bisericile mănăstirii adăpostesc sfinte moaște și relicve, oferind un spațiu de liniște sufletească și spiritualitate.

Destinația culminantă a turului este, desigur, Cetatea Tighina, un bastion al istoriei moldovenești din secolul XV, construit sub domnia lui Ștefan cel Mare. Recent restaurată cu sprijinul Uniunii Europene, cetatea reprezintă o mărturie vie a trecutului nostru glorios, imaginea sa fiind imortalizată pe bancnota de 100 de lei.

Îmbrățișați ocazia de a vă conecta cu istoria și cultura moldovenească printr-o excursie memorabilă care vă va îmbogăți cunoștințele și vă va încânta sufletul. Rezervați acum și lăsați-vă purtați într-un periplu prin timp și tradiție. Contactați-ne pentru detalii și înscrieri!

Mai multe Mai puțin

Ce este inclus

Transport confortabil tur-retur

În funcție de numărul de persoane, punem la dispoziția turiștilor atât microbuze cu o capacitate de 19 locuri, și pentru 20 + persoane, autocare cu o capacitate de 50-55 locuri.

Ghid

Însoțitorul de grup turistic din echipa noastră, Sicro Travel, va asigura călătorilor o experiență sigură, plăcută și bine organizată în timpul excursiei lor, oferind informații, ghidare și asistență pentru a le facilita explorarea și descoperirea destinației alese.

Biletele de intrare la obiective turistice 

Cheltuieli suplimentare

Prânzul

Program

Pornire din Chișinău
Arrow
  • Dimineața la 07:00 din fața Gării Feroviare
Programul excursiei
Arrow
  • Casa memorială „Alexei Mateevici” din Zaim
  • Biserica de lemn din satul Sălcuța
  • Biserica ascunsă în pământ de la Căuşeni
  • Mănăstirea „Marta și Maria”
  • Cetatea Tighina
Sosire în Chișinău
Arrow
  • Seara, 20:00 în fața Gării Feroviare

Itinerar

Perioade

Recenzii

Tururi RECOMANDATE

Purcari

Excursie la Château Purcari și Nistrul de jos

De la 50 € 65 € / 1 pers

More

Saharna

Excursie la Saharna și Țipova

30 € 45 € / 1 pers

More

Soroca

Excursie la Cetatea Soroca și Cosăuți

De la 30 € 45 € / 1 pers

More

Cahul

Rezervația Prutul de Jos | Mica Deltă a Moldovei

De la 50 € 75 € / 1 pers

More