Salina Slănic Prahova → este situată într-un peisaj de o deosebită frumuseţe, conferită de zona de dealuri acoperite de păduri de foioase. În acest “palat de sare”, microclimatul este constant și de nereprodus la suprafață: temperatură de 12-13º C, umiditate relativă a aerului de 50-60%, radioactivitate la limita de detecție, concentrație mare de aerosoli naturali salini, lipsa alergenilor și a germenilor patogeni.
Therme București → cel mai mare complex construit de la zero din Europa pentru relaxare și distracție în piscine speciale și tobogane cu apă termală extrasă de la mare adâncime, înconjurat de orhidee și palmieri și baruri în apă. Nu doar apa are 33 de grade, ci întreg interiorul are o temperatură ca a unei seri de vară, fiind perfectă pentru a sta dezbrăcat pe acolo. Te simți bine, te simți relaxat, confortabil ca la mare.
Centrul Vechi al Bucureştilor → sau Centrul Istoric cum i se mai spune, îşi trage originile din jurul anului 1600, atunci când s-au deschis primele hanuri şi magazine în zona Curţii Domneşti. După 1990, Centrul Vechi a intrat într-un proces lent de renovare, iar astăzi reprezintă unul dintre punctele turistice ale Bucureştiului, incluzând următoarele puncte de interes:
Biserica Stavropoleos → a fost construită în 1724, în stil brâncovenesc şi restaurată de către Ion Mincu în 1899.
Hanul lui Manuc → ridicat în 1808. Aici au avut loc discuţiile preliminare cu privire la Tratatul de Pace, care a pus capăt războiului ruso-turc dintre anii 1806 – 1812. În prezent, Hanul lui Manuc, care şi-a păstrat în mare parte vechiul stil, a fost renovat parţial şi transformat în hotel-restaurant.
Palatul CEC → construit la 1900 pe locul unei mănăstiri din sec. al XVI-lea căzute în paragină şi demolată în 1875. Palatul CEC are formă pătrată, un dom central cu lonjeroane metalice separate de sticlă, patru domuri mai mici, iar intrarea principală are o arcadă monumentală sprijinită în ambele părţi de doi piloni.
Banca Naţională a României → construită între anii 1883-1885 în stil neo-clasic francez.
Piața Unirii din București → un spațiu încărcat de istorie al Capitalei, în care s-au desfășurat cele mai importante evenimente legate de Unirea Principatelor de la 1859.
Palatul Parlamentului → cunoscut mai degraba drept „Casa Poporului” se află în Cartea Recordurilor. Este a doua cea mai mare Cladire Administrativa din lume, dupa Pentagon, din punct de vedere al volumului se afla pe locul 3 în lume, și este cea mai grea cladire din lume, cu 1 milion metri cubi de marmura și 700.000 tone de oțel și bronz și 3.500 tone de cristal.
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” → este cel mai mare muzeu de istorie naturală din România. Muzeul a fost înfiinţat în 1834, din iniţiativa banului Mihalache Ghica. Patrimoniul actual al muzeului cuprinde colecţii zoologice, de minerale şi roci, paleontologice şi etnografice, toate acestea însumând peste 2 milioane de piese
Însoțitorul de grup turistic din echipa noastră, Sicro Travel, va asigura călătorilor o experiență sigură, plăcută și bine organizată în timpul excursiei lor, oferind informații, ghidare și asistență pentru a le facilita explorarea și descoperirea destinației alese.
50 lei / 1 persoană