exclusiv

Transalpina • Alba Iulia • Hunedoara • Cârța

Alba Iulia
2 zile / 1 Nopți
* achitare se face exclusiv in lei după cursul comercial MAIB
Detalii tur
Ce este inclus
Itinerar
Galerie
Perioade
Recenzii
Documente

Transalpina → Supranumită „Drumul Regelui“ nu este doar cea mai înaltă șosea din România, ci și un traseu de poveste. De-a lungul drumului, sunt dispuse monumente ale naturii și bijuterii arhitecturale ridicate în urmă cu câteva secole. Transalpina în sine este unul dintre cele mai îndrăgite obiective turistice din țară, alături de Transfăgărășan. Potrivit legendei, șoseaua ar fi fost amenajată în urmă cu două mii de ani. Se spune că legiunile romane ar fi construit-o, în drumul lor spre Sarmisegetusa. De asemenea, era folosită ca drum de transhumanță de ciobanii din Oltenia și Transilvania, în secolul al XVIII-lea.

Mănăstirea Cârța → Mii de turiști străini, în special germani și francezi, poposesc an de an la fosta Abație Cisterciană de la Cârța, județul Sibiu. Curiozitatea lor nu e legată doar de ruinele mănăstirii ridicate în urmă cu peste 800 de ani, ci și de legendele care spun că vechea abație e bântuită de fantome. „Se întâmplă lucruri stranii. În odăile de la parter și în beciuri se mișcă scaunele și tremură zidurile. Fostul preot era absolut convins că sunt fantome aici. N-ar fi exclus, pentru că în curtea mănăstirii la fiecare palma de pământ poți gasi oseminte omenești”, spune preotul Michael Reger.

Castelul Corvinilor din Hunedoara → “Legenda vie a Transilvaniei”, considerat cel mai mare monument medieval din sud-estul Europei și castelul unde ar fi fost întemnițat Vlad Țepeș, monumentul are un farmec aparte datorat stilurilor de construcţie diverse, a prezenţei unor inovaţii în plan militar şi civil, precum şi vieţii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani. Castelul Corvinilor impresionează prin prezenţa sa, ce domină oraşul Hunedoara. Pentru cei atraşi de evul mediu, castelul reprezintă un monument singular în România şi printre cele mai atractive din spaţiul european.

Cetatea Alba Carolina → Fortificația bastionară de la Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani. Cetatea este locul în care vă puteți întoarce în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile a trei fortificații, din tot atâtea epoci diferite. Altfel spus, fiecare cetate ridicată aici a înglobat-o pe cea veche: Castrul ridicat de romani, Cetatea medievală și Cetatea Alba Carolina. Aici vezi și  vestigiile drumului pe care au pășit soldații romani și Sala Unirii, și Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail, dar și Catedrala Încoronării din Alba Iulia!

Pădurea Colorată → Este un manifest artistic care de fiecare dată stârnește curiozitatea turiștilor care ajung prin zonă. Deși proiectul a luat naștere în 2017, Pădurea Colorată continuă să fie cea mai nouă atracție turistică din Baia de Fier. Proiectul se numește „Grădina Paradisului” și este un manifest împotriva defrișărilor ilegale de care suferă tot mai mult România în ultimul timp.

Lacul Oașa → Încă una dintre comorile Transilvaniei, fiind una dintre cele mai frumoase întinderi de apă din apropiere de Transalpina, atrage tot mai mulți turiști în fiecare an. Priveliștile din apropierea lacului Oașa sunt unele cu adevărat impresionante. Zona cu aspect depresionar din jurul lacului impresionează prin imaginea versanţilor acoperiţi cu păduri întinse de molid ce se oglindesc în apele liniştite ale lacului.

Mănăstirea Hurezi → Mănăstirea Hurezi este unicat în patrimonial UNESCO, fiind considerată cea mai reprezentativă constructive în stil brâncovenesc din întreagă țară, fiind și cel mai mare ansamblu monahal din țară. Este cunoscută pentru puritatea și balanța sa arhitecturală, bogăția detaliilor sculptate, tratarea compozițiilor religioase, portretele sale votive și lucrările sale pictate decorativ. Numită și Mănăstirea Horezu este cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu. Numele mănăstirii de Hurezi vine de la denumirea unor păsări care se numesc huhurezi, fiind niște păsări de noapte cu un penaj deosebit de frumos și colorat. Conform legendei locale, meșterii care au lucrat să construiască măreață mănăstire, din cauza turcilor, au lucrat mai mult noaptea când se auzeau aceste păsării.

Mai multe Mai puțin

Ce este inclus

Transport confortabil tur-retur
1 noapte cazare hotel 3*
Mic dejun
Ghid

Cheltuieli suplimentare

Asigurare medicală

Biletele de intrare la obiective turistice

Program

Pornire din Chișinău
Arrow
 • Vineri seara, 21:00 din fața Gării Feroviare
Ziua 1
Arrow
 • Mănăstirea Cârța
 • Alba Iulia (oraș-cetate)
 • Castelul Corvinilor din Hunedoara
Ziua 2
Arrow
 • Transalpina
 • Barajul Tău Bistra
 • Lacul Oașa
 • Pasul Urdele 2145 m
 • Pădurea Colorată
 • Mănăstirea Hurezi
Sosire în Chișinău
Arrow
 • Luni dimineața devreme, aproximativ 05:00 în fața Gării Feroviare

Itinerar

Perioade

Recenzii

Tururi RECOMANDATE

Cazanele Dunării • Drobeta Turnu Severin • Tg. Jiu (Brâncuși) • Craiova exclusiv
Excursie la Istanbul exclusiv

Istanbul

Excursie la Istanbul

De la 175 € 250 € / 1 pers

More

Putna

Mănăstirile din Bucovina + Putna

95 € 109 € / 1 pers

More
Excursie București + Therme preț redus

Bucuresti

Excursie București + Therme

109 € 129 € / 1 pers

More
Delta Dunării exclusiv

Tulcea

Delta Dunării

159 € 189 € / 1 pers

More
Lacul Roșu • Cheile Bicazului • Cetatea Neamțului •Iași cel mai popular

Sibiu

Târgul de Crăciun de Sibiu și Brașov

De la 109 € 120 € / 1 pers

More