zile
ore
minute
31 octombrie
exclusiv

Excursie la Istanbul

Istanbul
4 zile / 3 Nopți
31 octombrie 2023 07:00 - 05 noiembrie 2023 20:00
* achitare se face exclusiv in lei după cursul comercial MAIB
Detalii tur
Ce este inclus
Itinerar
Galerie
Perioade
Recenzii
Documente

Istanbul → unul dintre cele mai interesante orașe din lume, întins pe două continente. Dar de ce este Istanbulul atât de popular printre turiști? Secretul acestui oraș uimitor este că Istanbulul are o istorie bogată, moștenire culturală și poveşti uimitoare. Vă spun sincer, odată ce vizitați Istanbulul, vă veți dori să mai reveniţi aici din nou şi din nou!

Turnul Galata →  Una dintre magnificele atracții ale Istanbulului construită încă în secolul al XIV-lea. Inițial, turnul a fost construit ca far, dar ulterior a fost folosit ca observator, turn de observație, chiar și ca închisoare. Astăzi, turnul funcționează ca o punte de observație și un muzeu. Clădirea este formată din 8 etaje, fiecare având o anumită zonă. De exemplu, la unul dintre etaje puteți viziona un scurtmetraj despre primul zbor cu echipaj din lume, care a fost realizat din acest turn. Iar la penultimul etaj se află un model exact al Constantinopolului.

Cisterna Bazilica → De fapt, acesta nu este altceva decât un mare rezervor antic situat în centrul orașului și un loc foarte popular printre turiști și localnici datorită coloanelor subterane magnifice din marmură care se ridică din apă și a atmosferei încântătoare. Locul arată foarte misterios și interesant: semiîntuneric, iluminare spectaculoasă, coloane înalte, muzică liniștită și apă peste tot. Mergând de-a lungul podurilor metalice, admiri atmosfera înconjurătoare, sculpturi interesante și coloanele uluitoare.

Palatul Topkapi → Este un palat luxos, monumental, maiestuos din Istanbul, care ocupă aproximativ 700 de mii de metri pătrați, ceea ce îl face unul dintre cele mai mari muzee din lume. Puteți petrece toată ziua aici examinând încet totul în jur. Arhitectura palatului este diversă, diferite stiluri sunt foarte armonios mixate aici. În curţi, florile înfloresc peste tot, iar de-a lungul aleilor cresc arbuști. Serialul „Secolul magnific” povesteşte despre viaţa sultanului Suleiman care a locuit aici cu concubinele sale și Roxolana.

Marele Bazar → Una dintre cele mai vechi piețe acoperite din lume. Imaginează-ți, funcționează din 1460. În prezent, pe teritoriul Marelui Bazar există peste 4.400 de magazine, care sunt situate pe 66 de străzi. Bazarul este un loc unic cu tavane arcuite și energie puternică, unde plutește spiritul antichității. Aici vei avea o experiență unică de cumpărături pe care nu o vei găsi în niciun mall din Istanbul. Vânzătorii, obișnuiți cu un număr mare de cumpărători, uneori își permit prea mult în ceea ce privește prețul. Dar, dacă intri puțin mai adânc în bazar, atunci prețurile pentru mărfuri devin mai mici. Și nu ezitați să negociați în acest loc, deoarece prețul inițial poate fi redus de câteva ori.

Marea Moschee Hagia Sofia →  Este adesea numită „a opta minune a lumii” și acest lucru nu este deloc surprinzător. Deoarece moscheea este unul dintre puținele edificii monumentale care s-au păstrat în aproape toată splendoarea sa. Conform documentelor istorice, aproximativ 10 mii de oameni au luat parte la construcție iar pentru aceasta s-au cheltuit 130 de tone de aur, argint și diverse pietre prețioase.

Acvariul din Istanbul → Este unul dintre cele mai bune acvarii din lume, cu o varietate de teme. Spațiile sale uimesc prin designul deosebit, vizualizări, elemente geografice și culturale. Demonstrația interactivă de filme, semnalele sonore și luminoase fascinează de la prima vedere. Rezervoarele de apă au forme diferite, fiecare obiect vizitat are un tablou electronic, care afișează toate informațiile despre viața marină.

Moscheea Albastră →  Mărețul  monument al arhitecturii mondiale, care se consideră pe bună dreptate perla Imperiului Otoman, pentru că nicăieri în lume nu poți găsi o casă de rugăciune atât de maiestuoasă și elegantă. Având denumirea corectă de Moscheea Sultanahmet, aceasta este principalul templu islamic din Istanbul. La exterior, clădirea este gri, iar turiștii au botezat-o „Moscheea Albastră” datorită decorațiunii interioare cu gresie cu ornamente albastre.

Mai multe Mai puțin

Ce este inclus

Transport

Autocar confortabil cu 1 etaj, dotat cu aer condiționat și wi-fi

Hotel

3 nopți de cazare în Hotel de 3* în regiunea  Laleli

-  cazare se face a câte 2 persoane în cameră, la cerere putem oferi și camere triple, sau camere de 4 persoane.

- 20 minute de mers pe jos până la Hagia Sophia

Mic dejun

3 dejunuri la hotel

Ghidaj local autorizat

Ghidajul se va face exclusiv de către ghizii locali, în limba rusă și la cerere în engleză.

Însoțitor de grup din Chișinău

Însoțitor de grup turistic din echipa noastră, Sicro Travel, va asigura că călătorii au o experiență sigură, plăcută și bine organizată în timpul excursiei lor, oferind informații, ghidare și asistență pentru a le facilita explorarea și descoperirea destinației alese.

Excursii pietonale

* vizitarea obiectivelor turistice fără plată ( orașul, Moschei, piețe, etc, care nu presupun bilte de intrare)

Cheltuieli suplimentare

Asigurare medicală

75 lei / 1 pers

Biletele de intrare la obiective turistice 

- Croazieră de zi pe strâmtoarea Bosfor
- Croaziera de noapte (seară turcească) (opțional)
- Turnul Galata 
- Palatul Topkapî
- Istanbul Akvaryum (opțional)
- Cisterna Basilica
- Dealul Pierre Loti + funicular

ps: dat fiind faptul că rata inflației în Turcia crește de la o zi la alta, prețul biletelor de acces suferă modificări de la o excursie la alta. Consulați un manager Sicro Travel pentru a afla prețul actual.

Program

Pornire din Chișinău
Arrow
  • Dimineața la 07:00 din Fața Gării Feroviare
  • Drum Chișinău-Cahul- vama Oancea
  • Bulgaria
  • Istanbul
Ziua 1
Arrow
Ziua 2
Arrow
Ziua 3
Arrow
Ziua 4
Arrow
Sosire în Chișinău
Arrow
  • vom ajunge aproximativ 15:00-20:00

Itinerar

Perioade

Icon
31 octombrie 2023 - 05 noiembrie 2023
Icon
23 decembrie 2023 - 29 decembrie 2023

Recenzii

Tururi RECOMANDATE

Cazanele Dunării • Drobeta Turnu Severin • Tg. Jiu (Brâncuși) • Craiova exclusiv

Putna

Mănăstirile din Bucovina + Putna

95 € 109 € / 1 pers

More
Excursie București + Therme preț redus

Bucuresti

Excursie București + Therme

109 € 129 € / 1 pers

More
Delta Dunării exclusiv

Tulcea

Delta Dunării

159 € 189 € / 1 pers

More
Transalpina • Alba Iulia • Hunedoara • Cârța exclusiv

Alba Iulia

Transalpina • Alba Iulia • Hunedoara • Cârța

125 € 145 € / 1 pers

More
Lacul Roșu • Cheile Bicazului • Cetatea Neamțului •Iași cel mai popular

Sibiu

Târgul de Crăciun de Sibiu și Brașov

De la 109 € 120 € / 1 pers

More