Brașov → Cunoscut și ca Kronstadt sau Corona, orașul este destinația preferată de mii de turiști anual datorită obiectivelor turistice pe care orașul le pune la dispoziție. Este, fără îndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe din România, pe care te invităm să îl vizitezi împreună cu noi.
Piața Sfatului → era în Evul Mediu locul în care la Brașov se organizau târguri atât pentru negustorii sași si maghiari cat si pentru cei veniți din Romania. Aici fiecare negustor trebuia să-și aseze marfa, iar funcționarii orașului se asigurau ca aceste locuri sa fie respectate. Situata in orașul vechi, Piața a fost un centru comercial, social si cultural al orașului, în decurs de mai multe secole.
Casa Sfatului → este clădirea unde se luau toate deciziile importante și un fost tribunal medieval. Aici se pronunțau sentințele la moarte, iar condamnații erau executați prin diferite metode în funcție de statutul social. Oamenii cu stare erau decapitați, hoții de rând erau spânzurați, iar vrăjitoarele erau arse pe rug.
Biserica Neagră → Biserica Neagră din Brașov este cea mai fotografiată clădire din România, lucru care nu ne surprinde. Grandioasa construcție și povestea sa de mai bine de 6 secole fac din acest edificiu un adevărat simbol al orașului. Ca să-ți imaginezi cât de mare este, gândește-te că acest locaș de cult este cea mai mare biserica în stil gotic din toata Europa de Sud-Est. Tot aici se adăpostește cel mai mare clopot din țară și cea mai mare orgă mecanică din România!
Strada Sforii din Brașov → Cea mai îngustă stradă din Brașov, pereții căreia îi poți atinge doar desfăcând mâinile. Legenda spune că în perioada medievală aici se ascundeau cuplurile pentru a se săruta în intimitate. Tot aici se ascundeau și tinerii îndrăgostiți ai căror părinți nu erau de acord cu relația lor. Legenda care a rezistat peste ani spune ca tinerii îndrăgostiți care se sărută pe Strada Sforii vor rămâne împreună toată viața.
Castelul Bran → Decoperim unul dintre cele mai populare castele din România, vizitat atât de turiștii români, dar și de cei străini. Legenda lui Dracula este cea mai cunoscută legendă creată în jurul unui castel. Dracula, personajul romanului cu acelaşi nume scris de irlandezul Bram Stoker, este un conte transilvan, stăpân al unui castel ridicat undeva pe vârf de stâncă înaltă, de unde străjuie valea râului şerpuind prin Principatul Transilvaniei.
Castelul Peleş → Te invităm sa descoperi reprezintă atât valoarea sa istorică, cât şi pe cea artistică, este unul din cele mai importante monumente din România, dar şi din Europa. Castelul este construit pe domeniul regal de la Sinaia, teren achiziţionat de principele Carol în anul 1872 după ce acesta s-a îndrăgostit de magnificul peisaj montan din zonă. La sfârşitul secolului al XIX-lea, castelul Peleş se număra printre cele mai moderne reşedinţe regale europene, beneficiind de electricitate, lift interior şi încălzire centrală. Castelul beneficiază de un patrimoniu artistic impresionant constând în colecţii de vitralii, mobilier şi arme ce conţin piese datând încă din secolul al XV-lea.
Peștera Ialomiței → Peștera Ialomiței, știută și drept Peștera Schitul Ialomiței, Peștera Schitului sau Peștera Ialomicioarei, este o peșteră din Munții Bucegi, una din cele mai cunoscute din România. La izvoarele Ialomiţei se nevoiau sihaştrii încă din secolul XV, însă mănăstirea Ialomiţei a fost ridicată în secolul al XV-lea, chiar la intrarea în Peştera Ialomiţei. Aici vom vizita vechiul schit, Sala Urşilor, Sala Decebal şi vom putea sa ne potolim setea cu cea mai curata apă din Izvorul de Apă Vie.
Munţii Bucegi, Lacul Bolboci → Sunt probabil cei mai cunoscuţi munţi din România printre turiştii iubitori de munte, drumeţie montană şi sporturi de iarnă. Atunci când ajungi în inima Bucegilor, îți va fi cu atât mai mare bucuria și satisfacția când vei descoperi această oază de liniște și răcoare în care se ascunde Lacul Bolboci. Situat într-o zonă ce încântă privirile tuturor, departe de blocuri și agitație, Lacul Bolboci își așteaptă prietenii pe tot parcursul anului și nu cere nici o taxă la schimb. Este situat chiar în inima Bucegilor, între Cheile Tătarului și Cheile Zărnoagei și este supranumit „Marea din Bucegi” întrucât acaparează tot orizontul.