zile
ore
minute
30 septembrie
cel mai popular

Lacul Roșu • Cheile Bicazului • Cetatea Neamțului •Iași

Piatra Neamț
2 zile / 1 Nopți
30 septembrie 2023 05:00 - 01 octombrie 2023 23:59
* achitare se face exclusiv in lei după cursul comercial MAIB
Detalii tur
Ce este inclus
Itinerar
Galerie
Perioade
Recenzii
Documente

Lacu Roșu este un lac de baraj natural situat la o altitudine de 983 metri, care s-a format in anul 1837. Datorita precipitațiilor atmosferice abundente, mari suprafețe de teren de pe coasta nord-vestica a muntelui Ghilcos s-au prăbușit, alunecând pe stratul de argila, a închis Valea Verescheului, unde au confluenta mai multe pârâuri cu debit foarte mare. Oglinda apei este străpunsă de trunchiurile de brazi, care sunt rămășițele pădurii inundate de lac.

Cheile Bicazului. O zonă geografică deosebit de pitorească din Romania situată în partea centrală a Munților Hasmaa. Pe parcursul serpentinelor din Chei exista mici magazine cu suveniruri, produse lucrate de artizanii români şi de cei maghiari din zonă. Pe parcurs poţi admira Piatra Altarului, masivele stâncoase Piatra Pinteştilor şi Piatra Arșiței (835 m). Printre alte stânci mai deosebite din zona amintim Piatra Surducului, Poarta de Piatra si Polițele Bardosului.

Palatul A.I. Cuza de la Ruginoasa. Clădirea a fost cumpărată de către Alexandru Ioan Cuza, pentru a-i fi reședință de vară. De mobilier s-a ocupat chiar soția domnitorului, Elena Cuza, care a cumpărat piese de la Paris. În interior pot fi explorate camerele de oaspeți, sufrageria, apartamentele domnitorilor, biroul și biblioteca, salonul de recepție, camera copiilor și cea a servitorilor. La exterior pot fi văzute biserica domnească, primul mormânt al domnitorului, precum și trăsura și sania ce au aparținut lui Alexandru Ioan Cuza

Cetatea Neamțului. Așezată aproape de vârful cel mai înalt al Culmii Pleșului, cetatea face parte din categoria monumentelor medievale de valoare excepțională din România. Poziția strategică de care a beneficiat și prezența în evenimentele marcante pe care le-a cunoscut această parte a țării demonstrează faptul că, Cetatea Neamțului, a fost una dintre cele mai bine întărite cetăți de care a dispus statul medieval moldovenesc.

Lacul de acumulare "Izvorul Muntelui", cel mai mare lac antropic amenajat pe râurile interioare din România este situat pe cursul superior al râului Bistrița. Barajul de la Bicaz, construit între anii 1950-1960 uneste Muntele Gicovanu cu Obcina Horstei. În apropierea barajului există un port amenajat de unde turiștii se pot bucura de agrement pe lacul Izvorul Muntelui: se pot face mini-croaziere cu vaporaşul pe lac sau se pot închiria bărci, şalupe şi hidro-biciclete. De asemenea, cei pasionaţi de pescuit vor găsi aici destule locuri special amenajate.

Telecabina Piatra Neamț. În cele 22 de gondole turiștii pot viziona o frumoasă panoramă a orașului, cu tot cu împrejurimi: lacul de acumulare Bâtca Doamnei, Muntele Pietricica, dar și Masivul Ceahlăul ce se poate observa în toată splendoarea lui.

Iași este principalul oraș al regiunii Moldova din România. Unul dintre cele mai mari orașe din țară, al doilea cel mai mare centru universitar al țării. Oraș istoric și cultural. Iași este, ca și multe alte orașe din lume, precum Roma, „orașul legendar al celor șapte coline”, și anume Cetățuia, Galata, Copou, Bucium, Șorogari, Repedea și Breazu. Unele dintre aceste coline au biserici remarcabile în vârf. Cunoscut și ca „orașul marilor iubiri”, „orașul noilor începuturi”, „centrul cultural al Moldovei”, „un muzeu în aer liber”, Iașiul este recunoscut din secolul 19 ca centru al spiritului național. Fiecare colț din Iași evocă o personalitate, un eveniment unic, o legendă, o parte dintr-un mit

Mănăstirea Sfinţii Trei Ierarhi. Faima monumentului o constituie broderia de piatră a zidurilor exterioare, păstrată în formă originală, în cea mai mare parte.

Palatul Culturii Iași – palat al muzeelor. Aici se află Muzeul de Istorie a Moldovei, tot la parter este Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii “Ştefan Procopiu”, la etaj, sunt galeriile de artă europeană şi românească ale Muzeului de Artă, iar  Muzeul Etnografic al Moldovei, este situat la primul şi al II-lea etaj.

Catedrala Mitropolitană Iași. Spațiu sfânt pentru rugătorii, închinătorii și nu in ultimul rând pentru pelerinii Sfintei Cuvioase Parascheva. La Catedrala Mitropolitană, ca și la mănăstire, se face slujbă în fiecare zi, deci și moaștele se pot cinsti în orice zi a săptămânii.

Mai multe Mai puțin

Ce este inclus

Transport confortabil tur-retur
1 noapte cazare hotel 3*
Ghid

Cheltuieli suplimentare

Asigurare medicală

Biletele de intrare la obiective turistice

Program

Pornire din Chișinău
Arrow
Ziua 1
Arrow
Ziua 2
Arrow
Sosire în Chișinău
Arrow

Itinerar

Perioade

Icon
30 septembrie 2023 - 01 octombrie 2023
Icon
14 octombrie 2023 - 15 octombrie 2023
Icon
28 octombrie 2023 - 29 octombrie 2023
Icon
11 noiembrie 2023 - 12 noiembrie 2023

Recenzii

Tururi RECOMANDATE

Excursie la Istanbul exclusiv

Istanbul

Excursie la Istanbul

De la 175 € 250 € / 1 pers

More
Excursie București + Therme preț redus

Bucuresti

Excursie București + Therme

109 € 129 € / 1 pers

More
Delta Dunării exclusiv

Tulcea

Delta Dunării

159 € 189 € / 1 pers

More
Via Ferrata la Cheile Bicazului Aventură

Bicaz

Via Ferrata la Cheile Bicazului

159 € 175 € / 1 pers

More
Excursie în Țara Maramureșului: Mocănița + Cascada Cailor preț redus