zile
ore
minute
29 septembrie
Aventură

Via Ferrata la Cheile Bicazului

Bicaz
2 zile / 1 Nopți
29 septembrie 2023 23:00 - 01 octombrie 2023 23:59
* achitare se face exclusiv in lei după cursul comercial MAIB
Detalii tur
Ce este inclus
Itinerar
Galerie
Perioade
Recenzii
Documente

Via Ferrata, cunoscută și sub numele de "calea fierată" în limba italiană, este o modalitate unică și palpitantă de a explora terenuri montane accidentate în condiții de maximă siguranță. Aceasta constă într-un sistem de trasee montane echipate cu cabluri de oțel, scări metalice, pitoane și alte elemente de fixare care permit turiștilor să urce și să coboare pe stânci și peretele muntos într-un mod sigur și controlat. Iată câteva caracteristici cheie ale Via Ferrata pe care o organizăm:

1. **Echipament de siguranță:** Participanții la o traseu de Via Ferrata sunt echipați cu un ham special și o cască pentru protecție. Acest echipament este esențial pentru siguranță și ajută la prevenirea accidentelor în cazul unei căderi.

2. **Niveluri de dificultate:** Traseele de Via Ferrata variază în dificultate, de la cele potrivite pentru începători (Astragalus) până la unele mai provocatoare (Wild Ferenc). 

3. **Ghidaj și instrucțiuni:** Ambele trasee de Via Ferrata vor fi parcurse cu un ghid montan acreditat. Participanții primesc instrucțiuni cu privire la utilizarea corectă a echipamentului și a tehnicilor de cățărare înainte de a începe aventura.

4. **Spectaculoase priveliști montane:** Unul dintre aspectele cele mai captivante ale Via Ferrata este faptul că oferă o perspectivă unică asupra peisajelor montane. Cățărându-vă pe stânci și traversând poduri suspendate, veți avea oportunitatea de a admira priveliști uimitoare și panorame impresionante.

5. **Aventură accesibilă:** Via Ferrata este potrivită atât pentru începători cât și pentru cei cu experiență limitată în alpinism. Cu un echipament adecvat și ghidajul potrivit, aproape oricine poate experimenta această formă de aventură montană.

6. **Siguranță sporită:** Cablurile și elementele de fixare fac ca Via Ferrata să fie mai sigură decât alpinismul tradițional. Chiar și în cazul unei căderi, echipamentul de siguranță și cablurile asigură că riscul de accidentare gravă este redus.

Via Ferrata oferă o modalitate excepțională de a experimenta frumusețea naturii într-un mod activ și palpitant, fără a necesita abilități de alpinism. Această aventură montană este perfectă pentru cei care doresc să-și depășească limitele și să exploreze peisaje montane spectaculoase în condiții de maximă siguranță.

Mai multe Mai puțin

Ce este inclus

Echipament montant de cățărare

- cască pentru protecție

- ham special  

Ghid montan autorizat
Asigurare medicală
1 noapte cazare hotel/pensiune
Transport confortabil tur-retur


 

Cheltuieli suplimentare

toate mesele (dejun, pranz, cina)

Program

Pornire din Chisinau
Arrow
Ziua 1
Arrow
Ziua 2
Arrow

Itinerar

Perioade

Icon
29 septembrie 2023 - 01 octombrie 2023

Recenzii