Cluj-Napoca → Orașul Cluj a devenit, în ultimii ani, una dintre destinațiile preferate pentru cei care doresc să redescopere istoria acestor locuri din Transilvania. Dacă vrei să mergi în excursie la Cluj, trebuie să bifezi două lucruri: mâncarea locală și locurile încărcate de povești.
Parcul Central ,,Simion Bărnuțiu” din Cluj sau Parcul Mare, așa cum mai este el numit, este o adevărata oază de relaxare pentru clujeni, precum şi unul dintre obiectivele turistice favorite pentru oaspeții orașului. Fie că participi la evenimente, fie că vara te relaxezi în preajma lacului şi, eventual, te plimbi cu barca, fie că te retragi pe o băncuță şi profiți de liniştea şi protecția bătrânilor copaci, te pierzi fascinat pe alei feerice, rupte dintr-un basm parcă. Parcul Central ne așteaptă zi de zi, mereu răbdător, să îi trecem pragul, să ne lăsăm adăpostiți de el.
Grădina Botanică din Cluj se întinde pe 14 hectare pe care cresc peste 10.000 de categorii de plante Vei putea admira peste 100 de specii de lalele, narcise, zambile sau petunii și mai bine de 300 de specii de trandafiri și alte flori. De asemenea, îți vei putea bucura ochii cu grădina mediteraneeană sau cea japoneză. Este ideal de vizitat primăvară sau vara. Poți vizita și muzeul grădinii botanice, care are o colecție generoasă cu peste 660.000 de plante uscate.
Palatul Banffy din Cluj – clădirea Muzeului de Artă Cluj-Napoca – cel mai important edificiu baroc din Cluj-Napoca,este alintat „Versailles-ul Transilvaniei”. Legenda spune că prințesa avea o relație secretă cu un bărbat fără rădăcini regale. Descoperită de un băiat de la grajduri, prințesa l-a înjunghiat pe acesta și se spune că sufletul său bântuie castelul. Acesta a atras inclusiv atenția Prințului Charles al Marii Britanii, care i-a admirat arhitectura inedită.
Piața Muzeului Cluj este cea mai veche piață din Cluj, fiind situată în centrul primei incinte fortificate a vechii cetăți. Pe lângă muzeu, alte repere importante din Piața Muzeului Cluj sunt Biserica Franciscană, Obeliscul Carolina, şi Palatul Mikes. Pe timpul verii, piața în sine devine un punct de atracție pentru clujenii și turiștii însetați de câteva momente de relaxare la una dintre numeroasele terase de aici.
Salina Turda → Este cu siguranță cea mai frumoasă salină din România, poate chiar din Europa sau din lume. Sute de mii de turiști ajung aici anual, de altfel nici noi nu ratăm nicio ocazie de a o vizita – este unul dintre obiectivele turistice pe care l-am revedea de sute de ori și tot nu ne-am plictisi.
Călătoria în Salina Turda începe cu o coborâre pe un culoar de scări cu un tavan impresionant, ce te va conduce în cele din urmă la un lift panoramic care te va transporta către o altă lume. Vei coborî cu el până la o adâncime de 42 m, timp în care vei admira cascadele de lumini şi Roata panoramică, înaltă de 20 metri – probabil singura roată panoramică din lume, aflată într-un subteran. La o adâncime de 112 metri vei găsi o cascadă de sare și un lac subteran, pe care te poți plimba cu barca. În această zonă este prezent cel mai curat aer, cu cea mai mică concentrație totală de microorganisme din aerul subteran
Sarea înseamnă sănătate și vindecare, iar acestea sunt motivele principale pentru care salinele sunt atât de apreciate, mai ales în zilele noastre în care poluarea este atât de agresivă.
Cheile Turzii → Cheile Turzii s-au format pe parcursul a 150 de milioane de ani ca urmare a acțiunii pârâului Hășdate în calcarele jurasice ale munților Trascău.
Împletind legenda și realitatea, Cheile Turzii îți taie respirația prin maiestuozitatea și bogăția lor. Pereții de stâncă, înalți de până la 200 de metri, peșterile misterioase, plantele rare şi traseele de drumeție fac din Cheile Turzii un loc impresionant. Un drum lin șerpuiește printre dealurile acoperite de pădure ce fac apoi loc peisajului stâncos.
Târgu Mureș → Orașul oferă câteva atracții turistice demne de vizitat cum ar fi Palatul Cultural, Cetatea Medievală sau Piață Trandafirilor în centrul orașului unde puteți găsi o serie de clădiri frumos ornamentate care amintesc de vechile târguri din perioada medievală.
Săpăturile făcute de arheologi confirmă faptul că orașul Târgu Mureș a fost locuit din preistorie. Au fost scoase la iveală urme umane încă din epoca pietrei lustruite, a celei de bronz și a fierului. Teritoriul de azi a municipiului a constituit din vechi timpuri un leagăn de străveche civilizație umană, pe care s-au descoperit numeroase dovezi materiale ce atestă vechimea, permanenţa şi continuitatea de viaţă istorică, începând cu epoca neolitică.
Grădina Botanica din Cluj Napoca
Salina Turda
• 60 lei românești / adulții
• 30 lei românești / copii, elevii, studenții, pensionarii
preț bilete de acces actualizate ► www.salinaturda.eu/vizitare-si-tarife/
Salina Turda
• 60 lei românești / adulții
• 30 lei românești / copii, elevii, studenții, pensionarii
preț bilete de acces actualizate ► www.salinaturda.eu/vizitare-si-tarife/